neděle 16. března 2014

Twerk (twerking) je především tanec

Twerk (twerking) je především tanec, sexuálně provokativní tanec, který podněcuje fantazii mužů, a který se vyznačuje poskakováním a současným pohybem boků s pokrčenými nohami, třesením a houpáním hýžděmi.
Slovo twerk je prý vytvořeno spojením slova twist a jerk, tedy kroucení a blbec. Takže kroutit se jako blbec? Ne, to určitě ne. Existují i jiné teorie o vzniku tohoto slova ...
A řekli byste, že tanec vznikl z potřeby udělat si místo v tlačenici, mezi mnoha lidmi, když vy si chcete zatancovat? Jak nejlépe si vytvořit prostor pro tanec?
No nevím, možná ;) Jak jsem slyšel, tak to dávám dál.
Twerking je jedním z nejvyhledávanějších slov v Americe a Austrálii. Vznik Twerkingu datujeme do osmdesátých let minulého století do oblasti New Orleans, ale jeho původ je přisuzován Jamajce v 70tých letech. K rozšíření a rozmachu jistě pomohla na přelomu tisíciletí Hip-Hopová kultura v Americe.
Twerk
Zdroj a inspiraci Twerking může v sobě nést i genderové a rasové konotace, a tak, spolu se sexuální výzvou a podtextem, bojuje ve světě tance o svébytnost a stálé místo. Na některých školách, zejména v USA, je zakázán a potlačován.pro tento tanec můžeme ovšem vidět v tradičních afrických tancích ze západní Afriky - například tanec Mapouka ze západní Afriky, který byl vyloučen z televize na Pobřeží slonoviny díky své podněcující povaze. ABC News poukazuje na to, že pokyny pro školy tance na Scripps Ranch High zakazují "taneční pohyby, které mohou být považovány za sexuálně provokativní nebo simulují sexuální aktivitu."
Současnou podobu a různé, většinou protikladné ohlasy, přináší twerku popové ikony Beyoncé a Miley Cyrus.


Takže vyražte na twerk. Je to nová vlna! Přišlo právě i k nám do Česka.
A nemyslete si, není to jen kroucení zadečkem, je to velká dřina. Twerk pochází z Afriky, nezapomínejte na to a pořádně to rozpalte. Dejte do toho celou sebe. Píšu celou, nemyslím, že je to pro chlapy, ale kdo ví?

Žádné komentáře:

Okomentovat